Pazartesi, Eylül 10, 2007

bilgi..

Çok ama çok yorgunum..Hastane koşuşturmacamız başladı bakalım ders de çalışmam lazım..Ama dayanamıom özlüyorum sizleri işte canlar..Kendinize iyi bakın..Daha önce yılancı hacı macit yazıma bir yorum gelmiş.Erkan bey yegeni oldugunu soyledi ve konuyla alakalı biraz bilgi vermek istiyormuş..İşte bana yazdığı yorum..

ben erkan yılancı hacının yegeni internette doldşırken gördüm bu sayfayı yılancı hacı macit hakkında yapılan yorumları insanları bu konu hakkaında bilgilendirmek istedim yılancı hacı macit hatayın dörtyol ilçesinin çaylı mahallesinde ikamet etmektedir ve halen burada hayatını devam ettirmektedir bu olay ailede ocak nolarak adlandırılmaktadır yani aile efradı içerisinde olan bi olaydır şuan yılancı hacı macit ve iki kardeşi tarafından bu olay gerçekleştirilmektedir bu kişilerdende çocuklarına geçecektir yılan akrep ve zehirli haşerelere karşı tuz okunmakta ve bu tuzdan yalayan insanlar 1 sene boyunca bu sokucu haşerelere karşı korunmaktadırlar ve bir insanı yılan veya akrep sokucu haşere soktugunda kuranı kerimden ayetler okuyarak zehrin sokan yere getirilmesini saglamaktadırlar ve binlerce insana şifa olmaktadırlar bu olay allah tarafından insana zararlı olan sokucu haşerelere karşı yine insanlara karşı korunmak amacıyla aileye verilmiş bi güçtür bu olayın hipnozla doga üstü güçlerle veya insanların adlandırdıgı şekilde büyü gibi şeyle alakası yoktur

2.yorumu

dayım yani yılancı hacı macit kardeşler içinde ailenin en büyük ferdidir ailenin enbüyük ferdi olmasından dolayı bu işi o yürütmektedir annemden edindigim bilgilere göre dedem mecit macit daha önceden insanları bu olaya karşı korurmuş buişi yürütmüş dedem vefat ettiginde çocukları küçükmüş dedem vefat ettikten sonra bu olay ocak oldugu için çocuklarına geçmiş ve kardeşlerin en büyüğü olan hacı macit tarafından devam ettirilmektedir sadece insanları afsunlayarak veya sokucu haşerelerin soktugu yerleri iyileştirmek gibi özelliklerin yanında yılan ve akrepler istenildigi gibi yönlendirilmekte hareket eden yılan veya akrep okundugunda durdurulmakta izin verilmedigi sürece oldugu yerden gidememektedir ayrıca bu tür haşerelerin insanların ikamet ettigi veya bulundugu yerlere girmelerine engel olmak amacıyla tuz veya toprak okunmakta ve bulunulan yerin çevresine dış kısmına okunan toprak veya tuz dagıtıldıgında kesinlikle hiç bir sokucu hayvan içeri girememektedir okunan tuzdan yalayan kişi kolaylıkla akrep veya yılanı eline alabilmektedir yaz aylarında binlerce akrep veya yılan sokugu gelmekte ve şifa bulmaktadır insanlara bu görmedikleri için tuhaf gelebilir ama bu olay yıllarca böyle gelmiş ve bu olaya onbinlercekişi şahit olmuştur ve ünü türkiye çapına yayılmıştır 1974 kıbrıs barış harekatında yılan ve akrep sokmalarına karşı askerlerimizi mehmetçigimizi sokmalara karşı afsunlamıştır sizinde dediginiz gibi 3 defa ugur dündarın arena programına konuk olmuştur ve halen insanlara şifa dagıtmaya devam etmektedir

23 yorum:

Sunshine dedi ki...

ne saçmalamış bu herif yaaa. sihirli güçler filan... ayıp yaaaa

DRNEFES dedi ki...

sunshine;ailesine verilmiş oldugunu solemişş..ama ben bu olayın bir zamanlar etrafımdaki insanlar ve tv programı aracılığıyla dogruluk buldugunu duydum ve sizlerle paylaşmak istedim sadece..ama ailesine verilmiş bir güç müdür bilmem ama boyle bir durum warmış.

Burcu dedi ki...

yok valla saçma deil.bende böyle şeylere inanmayan biri olarak söylüyorum ki biz Dörtyolluyuz(hatay)ve çocukluğumuzda özellikle babam tuz veya bal okutur yedirirdi herkesi bişiler sokmasına karşın beni veya kardeşimi 1 defa dahi sokmadı ki çadırda filan kamp kurardık bolca.
sihirli güç deil bu ama ocaklık denilen bişi var.bizim sülalede de var hatta köyümüzün adı Ocaklı.garip ama gerçek...
buarada merhaba :)

Gamzeli dedi ki...

Allah allah, sanki padiaşahlık , babadan oğula geçmiş...Belki vardır ama ben inanmak istemem :)

Hayırlı ramazanlar canım..

Adsız dedi ki...

Ne diyim bilmiyorum ..

Bu arada canım kendine dikkat et şekercim benim.

mucxxx

one ben bir sey dedi ki...

Hayırlı Ramazanlar pamukcum
sevgilerimle

Zehra dedi ki...

canımmmm birtane benimm Allah kolaylık versin sna inşallah :) yaparsın sen herşeyii inanıyorum ben ;) buarada sana ve ailene hayırlı ramazanlar dilerim..öperim seni kocuman bızdığım benimmm :)

Adsız dedi ki...

doğruda olabilir eğride ne bilem gözlerimle görmeden tamamen inanamam ama kimseyide yalancılıkla suçlayamam!

pamuk dedi ki...

başta hayırlı ramazanlar canımcım

---OPTiO--- dedi ki...

pamuğum , çok yorulmazsın inşallah ...
diğer mevzuya sonra yorum yapıcam..
öptüm seni.

DRNEFES dedi ki...

sasha;hoşgeldin.yaşayan bilir bazı seyleri tabi kimse de gormeden inanamıyor.

gamzeli;el vermek terimi vardır ya onun gibi sanırım..

çilekli pasta;tamam canım saolasın.nete sadece yorum eklemek için giriyorum malesef:(

candan;sana da hayırlı ramazanlar canımm..sevgilerini aldımm..

zehra;amin canım yaa..ben de seni öperim ne tatlı bi yorum olmuş şımardım şimdi;)
sana da hayılı ramazanlar canımm..

oben;katılıyorum sana..

pamuk;sana da canımcım..optm seni;)

optio;inş canım ..koşuşturuom yaa..

Gamze dedi ki...

menapozcum kolay gelsin sana. bu yıl bende de var staj ne yapacağız bakalım. miniklerimin maceralarını yazarım ben de:D

Nasıl geçti habersiz... dedi ki...

Canım ailece Ramazan ayınız mübarek olsun.
Allah'ımkolaylık versin hastahane koşuşturmalarında.

Erkin dedi ki...

Merhaba doktorcum, ben sendende yorgunum!, işe başlayalı sekiz gün oldu, of birden yeni okullara ziyaretler, toplantılar, Cambridge sınav sonuçları, hafta sonu sınıfları derken öldüm, bana bir dinlendirici ilaç demedim tabi, eşim var artık akşamları azda olsa sohbet ediyoruz:) darısı başına:)

Kayhanoviç dedi ki...

Valla bu konu hakkında bir yorum yapamamgünahını alırım. doğruda olabiliryalanda ama bir gercek var sülük ısırıkları ile romatizma vs gibi hastalıklara deva olduğu bir gercek. Hayvanların zehirleri bazen ters tepki yapıp insanlara cok faydalı olabiliyor.

Tuğba dedi ki...

Çok ilginç bir şey ben ilk defa duydum ama ben dualara inanırım çok etkili dualar var bu duaları inanarak okuduğun zaman kabul olur.

Her duâ, Allah'ın indinde muhafaza edilir, karşılığı ya dünyada ya da âhirette verilir.

HAYIRLI RAMAZANLAR..

DRNEFES dedi ki...

püstüklü mama;dimi ya ne tatlıdır onlar öğretmenim öğretmenim..benim yanıma oturun derdik biz de küçükken;))


yagmurlu saliha ablam;çok yoruluyorum çok..hayır dualarınıza ihtiyacım var..sana ve ailene hayırlı ramazanlar..

erkin;bu hayat koşuşturmacasında yalnızlığını paylaşacak derdini dinleyecek bir hayat arkadaşı..darısı başıma hakikaten..tüm bekarların başına..bu Cambridge sınav sonuçları ne oluo..senle ilgili yurtdısı durumun mu var?

kayhanovic;ay sülük de ne bileim ole bi hastalığım da olsa yapmam yaa büyük konuşmak gibi olmasın..bi tuhaf oluorum adını duyunca..

tuğba;sonuçta inandığımız kitapta yazan dualarla yapılan birşey neden olmasın dimi.

HERKESE HAYIRLI RAMAZANLAR!

Erkin dedi ki...

Cambridge sınaları nedir? di sormuştun, hemen anlatayım. Cambridge Üniversitesi Yerel Sınavlar Merkezi (UCLES) tarafından yürütülmektedir.Bu sınavlar ana dili İngilizce olmayan ve İngilizceyi yabancı dil olarak öğretmeyi müfredat programına almış olan ülkelerde İngiliz Kültür Dernekleri tarafından uygulanmaktadır.Sınavlarda ana dili İngilizce olmayan öğrencilerin 4 dil yetisi (Okuma-Yazma-Dinlenme ve Konuşma) test edilir ve öğrencinin seviyesi verilen sertifika üzerinde belirtilir. Ben Bu sınavlara ilk olarak Doğu Akdeniz Üniversitesinde bir öğrenciyi çalıştırarak başladım. Şuan ise Ankarada dört yıldır bağlı bulunduğum kurumun öğrencilerini diğer öğretmen arkadaşlarımla bu sınavlara hazırlıyorum.

Bu sınavlar 7-12 yaş grubunu kapsayan Young Learners (Starters-Movers-Flyers)sınavlarından oluşuyor. 2005-2006 Eğitim-Öğretim Yılı Mayıs döneminde yapılan Cambridge Esol sınavlarında altı öğrencimi bu sınava hazırlamıştım. Speaking de(konuşmada) Ankara 1nciliğimiz vardı:) Bu sene ise ondokuz öğrencimi bu sınavlara hazırladım ve hepside çok yüksek başarılar elde etti.

Belki merak edip sorabilirsin, Erkin hocam bu sınavların artıları neler. Bence en önemlisi uluslararası yabancı dil sınavıyla birşeyleri başarabilme hisini çabuk kazanıyorlar, ve ardından onları tutmak çok zor oluyor:) Birşeyleri elede etme, hele yabancı bir sınavı kazanma hissi çok yüksek, mutlulukları gözlerinden okunuyor. Aileleri çok mutlu oluyor. 7-12 yaşa arası çocuklar için istedikleri zaman , hatta aynı sınava sınırsız sayıda tekrar girebilecekleri uluslar arası İngilizce sınavlarını ülkemdeki her çocuğa tavsiye ederim.

PERİLİ KÖŞK dedi ki...

daha evvel denemiş ancak girememiştim bloguna şimdi ,tesadüfen buldum ve sevindirik oldum..:)))

DRNEFES dedi ki...

erkin;tamam ozaman ben çocuum olunca hemen o sınava sokuorum..ve hocası da sen olursun artık ne de olsa ogrencileri sınavı kazanmış bir hocasın;)

perili köşk;hoşgeldin sefalar getirdin.ben de sevindirik oldum şimdi;)

Erkin dedi ki...

Tabiki ne demek seve seve ülkemizi yurt dışında güçlü bir yabancı dille temsiledecek başarılı bir doktorun çocuğuna ders vermek onur verici olur.

Adsız dedi ki...

sunshine,sanırım siz kuran ayetleri vs.bilmiyorsun.Bilmek zorunda da değilsiniz,ancak insan hiç bilmediği ve şahit olmadığı konuda benim fikrim,fikir yürtmemeli..saçma gelebilir size..ben hataylı değilim,ancak sizin sihir filan dediğiniz şey kurandan...eğer böyle birşeye inanmıyorsanız,neden sayın macite gidip,"dede ben böyle şeylere inanmıyorum"sizin deyiminizle haşa"şu senin sihrini göster"demiyorsunuz..bu işi herkes yapamaz,çünkü allahın takdiridir bu bana göre..çükü,o yaratan kendisi dilediğine dilediği şeyi verir,dilerse alır,hayır ve şer onun elindedir,o herşeye kadirdir.o geceyi gündüze gündüzü geceye ithal edendir ve ölüden diri diriden ölü çıkarandır.dilediğine hesapsız rızk verendir.siz bunları yoksayarmısınız..hayır diyorsanız..ben size şunu sorarım,ozaman neden AVSUN denilen içinde ayetler geçen bir konuyo bukadar basite alıyorsunuz.Bu olay derinlemesine anlatılmaz...yüce allah nasıl ki,herşeye can veriyor,biz veremiyorsak buda öyle birşey..açıklayamayız..haşa biz olmayan birşeyden bir ağaç üretebilirmiyiz..allah sayın macite,ben ve benim gibilere böyle bir güzellik vermiş..ne diyelim..sizi inandırmak için ne yapalım..bizde sizimi ayıplayalım,aslaaa..ben düşüncelerinizi anlayabiliyorum..ancak lütfen sırrına ermediğiniz,bilmediğiniz bir konuda araştırma yapın..ondan sonra yorumlayın..bakın size yolu açtım,ben diyorum ki,lüften sayın macite gidin ve sorun,kendi gözlerinizle görün,şahit olun,öğrenin ve gelin burada lütfen istediğiniz gibi yorum yapın..teşekkürler..

Adsız dedi ki...

arkadaslar yorumunu okudugunuz yılancı hacı macitin yegeni erkan sehit olmustur hakkın rahmetine kavusmustur. 22,02,2009 tarihinde de yılancı hacı macit hakkın rahmetine kavusmustur allah rahmet eylesin...