Pazartesi, Ağustos 20, 2007

saç bakımı






Erkeklere kellik az da olsa yakışıyor yani kadınlardan daha iyi duruyor.Belki de kadınlarda daha nadir görüldüğü için daha gözümüze batıyor.Benim öyle aman aman bir dökülme sorunum yok ama saçlarım ince telli ve dümdüz oldugundan gür durmuyor.Tamam kabul ediyorum günümüzde gür saçlı insan bulmak zor biraz ama daha iyi neden olmasın..


Bitkisel haplardan bahsetmek istiyorum.daha önce priorin kullanmıştım ve 3 kutu bitirmek gerekiyordu etkisini göstermesi için.Kullandım ve sonuçtan memnun kaldım.Saçlarım daha da gürleşti..


Başka haplar deneyeyim dedim.revigen aldım ama 1 kutu denedim fakat priorin kadar etkisini görmedim..


Son olarak da pantogarı denicem ondan da memnun kalmazsam priorin alıcam yine..


Bu aralar haplara ek olarak bir de arkadaşımın ve eczacımın önerisi üzerine tıbbi ampuller aldım.Bu ampulleri kırıp saça uyguluyorsunuz.1 pakette 5 ampul var ve bir ay haftada en az 1 kere olmak üzere kullanıyorsunuz.Ek olarak bitkisel yağlarla ilgili bir föyüm vardı ve orda da saç bakımı için yağların adı geçiyordu.Şimdi hepsinden azar azar karıştırıp saçıma uyguluyorum.Saçlarıma parlaklık veriyor.Fiyatı da haplara göre uygun,ama biraz zahmetli.Bir kimyager edasıyla karışımı hazırlamanız lazım.Yoğunlukları biraz farklı oldugu için iyice çalkalayın.(ben karışımı minik kolonya şişesine koydugum için çalkalayın diyorum)set boya gibi saç diplerime sıktım..



İşte tarif;)



-evigen

-bepanten

-redoksan

-2 çay kaşığı ceviz yağı

-2 çay kaşığı badem yağı

-2 çay kaşığı susam yağı

-2 çay kaşığı çörek otu yağı


bunları karıştırarak saç diplerinize parmak uçlarınızla masaj yaparak yedirin..en az 30 dk dursun.


*YALNIZ BENDEN BİR UYARI!SAKIN HER BİTKİSEL YAĞ ŞUNA İYİ GELİR BUNA İYİ DELİR DİYE KULLANMAYIN.ÇÜNKÜ BAZI YAĞLAR SABİTTİR,BAZILARI UÇUCUDUR VE BELLİ ORANLARDA KARIŞTIRILARAK SÜRÜLÜR.YOKSA ALLERJİYE NEDEN OLABİLİR!!!


10 yorum:

Adsız dedi ki...

insan doktor olunca hali bir başka..

DRNEFES dedi ki...

eysean;dimi alternatif tıp uzmanı olcam ben..hehe;)

Bri; dedi ki...

Yaaa ne zamandır girmiyodum bloglara ama özlemişim senin sayfanı yahuu:) alternatip tıpta tıppın bi dalı canımm o ilaçlar nerden yapılıyooo diyerek hiç te bilmediğim bi konuya dil uazatıcak kadarda küstahım niyeyse:)

DRNEFES dedi ki...

bridget;saol canımm ben de seni özledim..yazmıosun artıkk..dalı tabi kii ama işte dediğim gibi her bitkinin ayrı ayır özelliği var bitkilerden yapılıyor hepsi ama belli dozlarda kullanmak lazım..

Erkin dedi ki...

eee yaş ilerliyor yoksa şu şaç bakımına bende başlasammı? Malum yanlar açılıyor, ağlayacam şimdi, şaka şaka her erkek gibi olgun bir yaşı tercih ederim :))


Ailene ve size uzağım ama doktor hanım sizleride düğünümüzde aramızda görmek isteriz. Sevgiler...

DRNEFES dedi ki...

erkin;ay çok saol gelmek isterdim ama dediğin gibi uzaktasın birass..
artık düün fotolarınla idare etcez brazz..
bence evlenince eşine yaptır maskeni..kocasını kel görsün istemiyorsa yapar;)her yas ayrı güzeldir ama her yaşta da güzel bakımlı olmak lazım..

Erkin dedi ki...

Keşke gelsen değişiklik olurdu. Bende ilk defa Nigdeye gideceğim :) Tabi doğru haklısın bakımlı, kısacası temiz olmak çok önemli sen hastalarının bende öğrencilerimin karşısına çıkıyorum.
Vichy Dercos kullanıyorum ama dokulme devam ediyor.

DRNEFES dedi ki...

erkin;gercekten o ürünü kullanan çok arkadasım vardı yarar göremediler.bence vichy markalaştı ve o yüzden satılıyor.yoksa dier markalardan hiçbir farkı yokk..ama bu soylediğim şeyi bir dene istersen..en azından vichy gibi cebini de yakmaz..
ii olurdu tabi ama kısmet işte naapalım..:(

Erkin dedi ki...

Doktor hanım saçlar gidiyor saçlar :)

DRNEFES dedi ki...

erkin;işte dediğimi yap..daha az gider öyle..en azından dökülme azalır..