Pazar, Eylül 02, 2007

yılancı hacı macit




Annemler soylerdi.İskenderundayken bir amca varmış.Hatta Uğur Dündar'ın programına bile çıkmış.az önce gördüm bikaç yerde adı geçiyor.(Yılancı Hacı Macit).
Okuyup üfleyerek insanları yılan ve akrep zehirine karşı efsunluyormuş.Hatta Uğur Dündar'ın kolunu akrebe sokturup kolununu nasıl şiştiğini göstermiş ve yine okuyarak zehiri tersine çevirmiş.Babamların birlikte ve bizim lojmanlarda da çok yılan ve akrep sokması olayları oluyormuş.Babam ve diğer iş arkadaşları adamla konuşmuşlar ve birlikteki askerler,annem ve ben dahil efsunlanmışız.Artık askerler bu olaydan sonra yılanları tesbih gibi elde çevirir olmuşlar.
Valla ne yalan söyleyeyim her nekadar bilimle içiçe olsam da bazen doğa üstü olayların da şu koskaca dünyada bi anlamı oluduguna inanıyorum.Gözümle görmeden inanmam hiçbirşeye..Ama herseyi de bilimsel bir sonuca vardırmam.


*Yılan ve örümcek beni çok tuhaf eder.O yüzden fotoğrafının bile olmasını istemedim.Bu sevimli oyuncak yılanı buldum;)

26 yorum:

g. dedi ki...

yaa beni de götürün daha...ben çok korkarım öyle şeylerden:(:(:(:(resmi koymamakta cok iyi yapmışsın canım yoksa uzun süre bloguna bakamazdım:(

Nasıl geçti habersiz... dedi ki...

amaniiin,iyi ki resim koymamışsın.
yine de çok güvenip haşır neşir olma onlarla.:)))

Serra dedi ki...

iLk defa duyuorum bu amcayi..
doga uStu oLayLara inandigim oLuo ama bundan haberim yoktu. Doktor hanim, biz de inanaLim mi.. ;)

~Serra

DRNEFES dedi ki...

gamze;önce o falcı kadına gidelim hehe;)korkuyorum ama çok ama çok gtmek de istiyorum..ben de bakamazdım bloguma..


yagmur damlası;yok aman aman zaten iğreniorum kanım almıo demek istemedim onlar da yaratılmışlar ama tuhaf oluorum işte..görüorum ki genelde tuhaf karsılanıo bu yılanlar..

serra;hoşgeldiniss hanımm..
bilmiom yaa babam inanıom die çok kızar aslında ama dediğim gibi bbam bile inanmış bu olaya gözüyle görmüş konuşmuşlar adamla..

g. dedi ki...

ahahahahaha tamam falcıya da gideriz hatta gidelim...merak ediyorum zira kendisine sorucak sorularım var gelecekle ilgili;)

Adsız dedi ki...

Uğur Dündar'ada helal olsun valla hiç tırsmamış ben olsam bayılırdım walla :D

yılanmı ayyyyyyyy bikere yoluma çıktı eve giderken koccaaa tepeyi dolandım eve gitmek için :S ıyyy bana uzak olsunlar aman aman lazımı lüzumu yok :D

DRNEFES dedi ki...

gamze;bak senn..gidelim yaa..okl da acılmadan..


oben;walla oledir o adam..bir de sadettin teksoy..

Gamzeli dedi ki...

Ciddimisin? pek inanmamak gerekiyor, merak ettim şimdi doğrumudur ki ? :O)

---OPTiO--- dedi ki...

yilandanda korkmam :) örümcektende :)) her ikisinide elime alirim..umrumda olmaz...her kez bana iyyyy diyo ama napim :) ben böyleyim..


doga üstü olaylara inaniyorum....hersey bilimde sinirli degil ...bazi seylerin gercekten aciklamasi yok...ne diyim :)

Tutku dedi ki...

insanın hiç inanası gelmio böle şeylere ama doğüstü güçler ve gerçeklikler olduğunu kabul etöek lazım

Bri; dedi ki...

tatlışş o zaman gerçekmi değil mi test etmek için sende deneyebilirizzzz madem efsunlusunnn:):):)
valla başım ağrıyınca ananeme okutuyorum geçiyo nazar değimiş nazar kızımmm diyo ama valla bu biliminde bu kadar ilerlediğini hiç duymamıştım...Ben inanırım valla doğrudur...

didaktik palyaço dedi ki...

ya ben bu tip dua okuyan adamlara inanıyorum sonucta abartmadığın surece(buyu işine girmediğin surece) inanıyorum sonuçta psikolojik olarak etkili olduğu aşikar -ki senınde bildiğin gibi plasebo etkisi en bariz kanıtıdır- ama yine de uğur dundarın yaptığını da yaptırmam kolumu ısrıtıp sıonra dua okutmam, once okuturum ısırırsa işe yarasın diye, salşakmıyım ben, tester mıyım ben:)

Gamzeli dedi ki...

aaaaaaaaaaa benim yazım çıkmamış :(((

deli mine dedi ki...

iskenderunlumusunuz siz menopozum.. benim ikiz de 4 sene antakyada okudu geldi şimdi aile sadeti yaşiyoruz..

akrebe sokturup zehiri tersine çevirmiş :O ohaness.. ugur dündar nasil razi gelmiş.. ya tutmasaymiş .. çok fena ya.. çok ilginç ama böyle şeylere aklim ne kadar olamaz dese de bazen ben de inaniyorum..

yalniz bu yılanci amca kötü güçlerin eline geçmemeli.. :D

zilsizzarife'nin yeri dedi ki...

Bi kere bu yılan çok tatlı menopozum ben çok sevdim valla.Dediğin gibi bazı şeylerin açıklaması yok gerçektende.Bende bazı insanlarda farklı bir gücün olduğuna inanırım hep.Bu yılancı macitin olduğu gibi:)

DRNEFES dedi ki...

gamzeli;ben hatrlamıyorum bebekmişim ama babamın birliğindeki askerler yılanlarla oyuncak gibi oynuolarmış..bu arada ben amasyadaydım ya güzelim yazıları şimdi yayınladım orda nete girmedim pek..

optioma bak hele doğuştan efsunlu insan..aferim sana..her eve lazımsın yani..düşünsene evde herkesin korktugunu..annemin arkadası da kara fatmayı antenlerinden tutar oynatırdı bana..

DRNEFES dedi ki...

dudku;evt görmeden inanmamak lazım..ama bir yonden bilimin dahi çozemediği bir gercek var..


bridget;aman aman..efsunluyuum ama taaa bebekken olmuşum..ya süresi dolmuşsa yem etmetin beni boşu boşuna..ömürlük olsun demiş babam ama nette bi yerde yazıodu 3 yıllık die..ben gene de uzak kalayımm..nazara çok geliorum ben de gercekten nazar degmişse duayı okuyan kişi esneye esneye bi hal oluo..


emre;ugur dündar resmen denek olmuş ama onlemini almıştır o adam da illa ki bi panzehir ve saglık ekibi bulundurmuştur yanında..

DRNEFES dedi ki...

deli mine;ewet kotu güçlerin eline gecmemeli...anaaa kız senden bitane daha mı war anooo...ne güsel..bizim sulalede çok ikiz var amcamın ikiz kızlar var mesela..erkek mi kız mı..
biz iskenderunda babamın son gorev yeri oldugu için ben 6 aylıktan ilkokul 1in sonuna kadar orda kaldık bebekliğim orda gecti ama o sevimli yerde bissürü anılarım war..aslen anne baba izmirliyiz ben de izmir doğumluyum..genç kızlığıöm da izmirde gecti şimdiyse üni sebebiylen 4 yıldır ailecek samsundayız..ooohh ne uzun oldu bole ..



zarife;ben de cok sevdim bu yılanı..goruorum ki herkes katılıo bo gorusume bak sen.genelde inanılıomuş..sonuçta onlar da bir dua deil mi?

Adsız dedi ki...

aaaaaaaaa

DRNEFES dedi ki...

hoşgeldin erkan;şaşırılacak bişey dimi..

Adsız dedi ki...

slm daha öncede yorum yazdım ama çıkmamış ben erkan yılancı hacının yegeni internette doldşırken gördüm bu sayfayıyılancı hacı macit hakkında yapılan yorumları insanları bu konu hakkaında bilgilendirmek istedim yılancı hacı macit hatayın dörtyol ilçesinin çaylı mahallesinde ikamet etmektedir ve halen burada hayatını devam ettirmektedir bu olay ailede ocak nolarak adlandırılmaktadır yani aile efradı içerisinde olan bi olaydır şuan yılancı hacı macit ve iki kardeşi tarafından bu olay gerçekleştirilmektedir bu kişilerdende çocuklarına geçecektir yılan akrep ve zehirli haşerelere karşı tuz okunmakta ve bu tuzdan yalayan insanlar 1 sene boyunca bu sokucu haşerelere karşı korunmaktadırlar ve bir insanı yılan veya akrep sokucu haşere soktugunda kuranı kerimden ayetler okuyarak zehrin sokan yere getirilmesini saglamaktadırlar ve binlerce insana şifa olmaktadırlar bu olay allah tarafından insana zararlı olan sokucu haşerelere karşı yine insanlara karşı korunmak amacıyla aileye verilmiş bi güçtür bu olayın hipnozla doga üstü güçlerle veya insanların adlandırdıgı şekilde büyü gibi şeyle alakası yoktur

DRNEFES dedi ki...

erkan;bir önceki aaa die bi yorumunuz geldi bana sadece..dier yorum elime ulaşsa hemen yayınlardım..bu yazınızı herkes gorsun die sitemde yayınlamak istiyorum ya da daha kapsamlı birşey yazar yorum olarak yollarsanız bana onu da yazı olarak yayınlayabilirim..çok sevindim sizinle tanıstıgıma..tam olarak olayı bilmiorum etrafımdakilerin az cok hatrladıkları kadarıyla anlattım..cevabınızı bekliorum..

Adsız dedi ki...

slm az önce gördüm yorumu yayınlamışınız bende sizinle tanıştıgıma memnun oldum anladım kadarıyla doktorsunuz vede asker kızı heralde ayrıntılı yazarsanız demişsiniz yazınızda dayım yani yılancı hacı macit kardeşler içinde ailenin en büyük ferdidir ailenin enbüyük ferdi olmasından dolayı bu işi o yürütmektedir annemden edindigim bilgilere göre dedem mecit macit daha önceden insanları bu olaya karşı korurmuş buişi yürütmüş dedem vefat ettiginde çocukları küçükmüş dedem vefat ettikten sonra bu olay ocak oldugu için çocuklarına geçmiş ve kardeşlerin en büyüğü olan hacı macit tarafından devam ettirilmektedir sadece insanları afsunlayarak veya sokucu haşerelerin soktugu yerleri iyileştirmek gibi özelliklerin yanında yılan ve akrepler istenildigi gibi yönlendirilmekte hareket eden yılan veya akrep okundugunda durdurulmakta izin verilmedigi sürece oldugu yerden gidememektedir ayrıca bu tür haşerelerin insanların ikamet ettigi veya bulundugu yerlere girmelerine engel olmak amacıyla tuz veya toprak okunmakta ve bulunulan yerin çevresine dış kısmına okunan toprak veya tuz dagıtıldıgında kesinlikle hiç bir sokucu hayvan içeri girememektedir okunan tuzdan yalayan kişi kolaylıkla akrep veya yılanı eline alabilmektedir yaz aylarında binlerce akrep veya yılan sokugu gelmekte ve şifa bulmaktadır insanlara bu görmedikleri için tuhaf gelebilir ama bu olay yıllarca böyle gelmiş ve bu olaya onbinlercekişi şahit olmuştur ve ünü türkiye çapına yayılmıştır 1974 kıbrıs barış harekatında yılan ve akrep sokmalarına karşı askerlerimizi mehmetçigimizi sokmalara karşı afsunlamıştır sizinde dediginiz gibi 3 defa ugur dündarın arena programına konuk olmuştur ve halen insanlara şifa dagıtmaya devam etmektedir doktor hanım benim konu hakkında bildiklerim bundan ibaret yardımcı olabildiysem ne mutlu mesleginizde başarılar diliyorum

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com dedi ki...

1978 Kıbrıs Harekâtı'na katılan 10.000 askeri de efsunlamıştır. Abdülkadir Geylani Hazretlerinin soyundan geldiği için böyle bir salâhiyeti varmış. İnanırım böyle şeylere ve de doğrudur...

Adsız dedi ki...

siteye yorum yazan erkan çörtük benim dayımdı bütün söyledikleri dogrudur ama dayım şehit oldu:( yılancı hacıya bakarken dayımın yorumları gördüm çok üzüldüm hep bu siteye girip dayımın yazdıklarını okicam

blackgame715 dedi ki...

ömrü boyunca atatürk ilkelerini, türk milleyetçiliğini savunan ve her ortamda dile getiren YILANCI HACI MACİT 23 şubat 2009 da vefat etmiştir (mekanı cennet olsun). Fakat bu ocağı devam ettirmek ve insanlara faydalı olabilmek için prof'ların açıklayamadığı ve doğa üstü güç dedikleri gücünü, HATAY-Dörtyol'da sevilen ve insanlara yardımlarını esirgemeyen bizzat hacca gönderdiği oğlu TACİ MACİT'e bırakmıştır. Böylelikle YILANCI HACİ MACİT ölümünden sonrada oğlu aracılığıyla insanlara yardım etmeyi sürdürecektir...YILANCI HACI TACİ MACİT’e ulaşmak ve kendisinden bizzat bilgi almak isteyenler için tel numarası: 0536 308 6240, 0542 315 1364.