Cumartesi, Ağustos 18, 2007

Marmara Tıp Fakültesi öğrencilerinin çektikleri kısa filmler. O kadar yakın ki anlatılanlar bana.Benim ağzımdan değil de onların çektikleri bu hoş , bir o kadar da komik videolardan duyun istedim..



1-2-3 TIP BÖLÜM 1...



1-2-3-TIP BÖLÜM 2...


*Yağmurlu Saliha Ablam bu küsa filmlerdeki doktor adaylarını da seversin belkim;)sevdiricemm demiştim sana;))

bu videom da sana Saliha Ablamm ; bu doktor da tıbbı seçmeyin diye uyarıyor;)

11 yorum:

Erkin dedi ki...

123 Tıp bölümünü baştan sona eksiksiz seyrettim ve kendime dedim ki "Aslanım süper bir bölüm secmişin. Gece 11'e kadar çalışıp ek derslerle iyi para kazanıyorsun! Eğer bu tıbı seçseydin daha Fak. 1 kafayı yer damda da kız seni sev mi yorum! deseydi, kendini aşağıya atar kurtulurdun." Tıp okuyanlara Allah sabır versin, damdan uzak durun, akciğerleri güvene alın olmadı bakırkoye gitmeden bu işden vazgeçin. O hocaları ben oteki tarafta gorurum. Nebiçim Eğitim Fakultesiden geçtiniz siz ha!

DRNEFES dedi ki...

ehehh..ne güsel demişsin..kendinle guru duy bence de.öğretmenlik çok güzel bir meslek tabi işini seven ve iyi yapana..öğretmek de sabır işidir..ben zaten 3 mesleği hedeflemiştim..tıp,teğmenlik,matematik öğretmenliği..ilk istediğim de oldu zaten..ama inan pişman deilim hala...ara sıra nie seçtim die düşünsem de tam bir pişmanlık denemezz...

---OPTiO--- dedi ki...

bence dr olmak cok güzel biseyy.....okumasi zor ama sonucu cok güzel.....dr arkadaslarimin hepsi de cok memnun...arada üzüldükleri oluyo....sinavlari henüz verememis olanlar okulu bitmeyenlerr yoruluyo.bitirmesi zor olmasa....ama sonrasii ferah :)) canimm pamuk dr um benim...en güzel mesleklerden birini secmissin bencee.....

DRNEFES dedi ki...

optiom; sanırım bu videodaki arkidişler de arasıra olan keşke lafını ettiklerinde yapmışlar bu çekimi..
gercekten gene olsa aynı mesleği seçerdim diyorum..ama ah su zorluklar da olmasa..

g. dedi ki...

eee menopoz abla bizim üniversitedeki elemanlar tüm drlara tercüman olmuşlar demiştim sana izlerken eğleniceksin diye;)

DRNEFES dedi ki...

ewt tatlım ewtt..çok hoşuma gitmişti..gene izledim gene izledim.izlemeye doyamadım..sonuncu videoyu yeni gördüm;)

Erkin dedi ki...

Hım inan inanma bende tıp, askerlik sonrada öğretmenlik istedim bende öğretmen oldum:) Keza Asker olduk teğmende olduk ama baktım ders vermek daha tatlı birşey:)
dOKTOR OLSAYDIM UZUN SAATLER TAŞRALARA GİDER SEVABINA ÜCRETSİZDE DOKTORLUK YAPARDIM. tAŞRADA BİR DOKTOR BİRDE ÖĞRETMEN BU ÜLKEDE HEP EL ÜSTÜNDE VALİYLE AYNI DERECEDESİN. Sonuçta ikimizinkide kutsal sayılır..

Nasıl geçti habersiz... dedi ki...

haha,canikom oğlumla izledik gülmekten öldük.:)
ama samsun tıp mezunu estetik cerrah komşum vardı(asker idi) 30 yaşında bile değildi.işinde bayağı iyi isimde yapmıştı yani. o son slayttaki sene kısmı biraz abartı gibi idi.
ama ben sana diyorum ki hala tek sevdiğim sensin.:)
bir de bizim sağlık ocağındaki 2 pratisyen doktor hanımımz. onları bu civardaki herkes çok sever.
hastalar nefret ediyor evet,çünkü hastayı kumbara olarak görüyor hepsi.o yılların acısını bizden çıkarıyorlar.
blogu olan 50 yaşına yakın bir doktor vardı.bir de bahçesini anlatan blogu vardı.ben diyordum 2 sini nasıl idare ediyor bu hatun diye.amao da aynı şeyi diyip kapattı.(ben hiç yazışmadım kendisi ile)
o bir gün yazmıştı yabancı bir makaleden alıntı.ilaç şirketleri ile doktor anlaşmaları.ve bir ilacın neye yaradığı anlaşılınca,o hastalığın "aay aman çokönemli" diye lanse edilip o ilacın nasıl satıldığını anlatan bir makale.
yazı nasıl olsa duruyor diye, salak gibi ben onu kopyalamadım ya ona yanarım.
o zamanlar internet işinde daha da acemi idim.:(
işte böyle...

DRNEFES dedi ki...

erkin; gercekten ögretmen ve doktorlara büyük iş düşüyor.bizi zorunlu hizmet adı altında doğuya sürseler de gönlüm de gitmekten yana.tama ücretsiz bakarım ilaç da veririrm yardıma muhtaç olanlara ama sevabına nası bakiim erkin hocam..en azından devlet maaşımı wersin:(ne güsel sen de aynı sıralamadaymışsın,mesleini de seviosun..


yagmurlu saliha ablam;ben de cok güldüm bir de çok ustaca hazırlanmış amatörlüğü de gecmiş..o senn dediin cerrah gibileri okl birincisi çok başarılı tiplerdir..herkes oyle olucak die bişe yok ki saliha ablam.ne kadar emek varsa o kadar da para artıyor tabi..ama bunu muayenehane açıp hastaları direkt oraya çağıran doktoları dışarda tutuyorum onlar darphane gibi çalışıyorlar maşallah..ayynını bana bi hocam yaptı tıpta etik d,e bişey var bende o yaşlandıgında ona bakıcam ama deil mi?
beni direkt muayenehaneye çaırdı..
inşalah okul açılınca da blogumla ilgilenebilirim..

Nasıl geçti habersiz... dedi ki...

bizi hepsi direk muhayenehaneye çağırıyor :)

DRNEFES dedi ki...

yagmurlu saliha ablam;ooledir ama inan içlerinden insan evladı olan da çıkmıo diil..okadar cok var kii..ii olanlarına da rastladım..ben de onlar gibi olujam.
zenginlerden muayene yapıp çok para kazancam sonna ufak bi hayalim war sole kimsesiz insanların topluma kazandırıldıgı bir bakım evi..robin hood misali..