Cumartesi, Nisan 28, 2007

duygularınızı ifade etmekten korkmayın buna ağlamak da dahil olsa...

son stajımı almaya başladım 2.hafta bitti.endokrin-üroloji-nefroloji alıcaz 3'er hafta ve toplam 9 hafta sürecek.15 haziranda da staj sonu sınavı.ve tatil:))
ilk haftam kötü başladı..endokrindeki hoca bana taktı.10 kişilik grupta bir bana bir de başka bir arkadaşam sürekli soru sormaya başladı ve de arkasından iğneledi "doktor hanım sanki burda bulunmak istemiyor kaçmak istiyor,sıkılıyorsunuz."tamam dediklerinin birazı doğruydu ama orda bulunmak istemememin nedeni yanlış anlaşıldığım ve sürekli bana soru sorulmasıydı.stajın ilk haftaları doyasıya boşlamak ve gezmektir,staj sonuna doğru eve kapanılıp,çalışılınırdı.ama sağolsun hoca ve bana yöneltilen soruları yüzünden her gün ders çalışıyordum korkuyla.
2.hafta yine hocanın bana sorduğu sorularla cebelleşirken,bir soru sordu ve cevabını soledikten sonra "hımmmm bilmiyorum dedim" ve kendime kızdım çalışıp da sorularına cevap veremediğim için.vay sen misin efendim bunu söyleyen.hoca ne o oyle biliyorum tabi bilmediğini,bilmiyosun bi de bilmiyorum diye dudak büküyorsun,saygısızsınız demez mi.her insanın hayatta çok değer verdiği,hassas olduğu konular vardır.saygı da benim için öyledir.başımı öne eğdim ve elimde olmadan benim musluk açılıverdi şıp şıp şıp şıp.hoca diğerleriyle muhattap olmaya başladı onlara sorduğu soru ve cevaplarla ders sürüyordu ve hoca beni farketti sonunda.isterseniz dışarı çıkıp bir dolaşın öyle gelin dedi.
ben de madem hoca farkına vardı ağladığımın nedenlerini de bilsin istedim ve musluk sadece usul usul akıtırken,şimdiyse derin hıçkırıklarla hocam siz beni ilk günden yanlış anladınız,ben derste bulunmak istemesem devamsızlık hakkımı kullanır gelmezdim,derste gergin gorunmemin nedeni soru sorulup bilememe korkumdan ve orda bilmiyorum diye takındığım tavır kendimeydi,çalışıp da onu bilmememeydi.sizle alakası yoktu çünkü ben sadece kendime kızıyordum.hoca da ama ders çalışmadığınız zaman size kızmıyacak mıyız biz uğraşıyoruz burda çalışıyoruz takdir edin lütfen diyordu.tamam hocam ders çalışmadığımız zaman kızın,tambel diyin ama saygısızlık çok ötü birşey demeyin lütfen dedim.hoca da hala biraz dolaş istersen sakinleş diyordu,ben de masada dosyama yonelip,dersten çıkıp gitmek istiyordum sakinleşecek gibi değildim.sonra hoca beni salmadı ve odadaki lavaboda yüzümü yıkadm.hoca durumun kotu olduğunu anladı ve esprilerle durumu kurtarmaya çalıştı doktor hanım ağlıyorsunuz diye size soru sormayacak değilim.diğerlerine soru yoneltmeye başladı,o diğerlerinin hali de çok trajikomikti herkes sus pus hocayla benim halime şaşırmış pısıp kalmıştı çıt çıkmıyordu.bana dondu doktor hanım size soru sorabilir miyim diye.sorun tabi dedim napimm.sakinleşmiş,hıçkırıklarım durmuştu ama benim musluk hala hafif hafif damlatıyordu.
2.hafta hemen ders programına baktım.budan sonra ne olacaktı hocanın tutumu?hoca bana artık hiç soru sormuyor seçtiği yeni kurbanlarına soruları yöneltiyordu.haftanın 2.dersi hoca tam dersi bitirirken kız o gün ne çok tepki verdin öyle,ama sonradan düşündüm eğer gercekten o hareketi bilerek,isteyerek yapsaydın ben saygısız dediğimde yuzunu asar oh hocaya laf soktum der otururdun,ama bilmeden istemeden iyi niyetle yaptığın bir hareket oldugu için çok üzüldün çok tepki verdin yanlış anlaşıldığın için dedi.Allah'ım hoca beni anlamıştı sonunda.ama eğer ağlamasaydım beni yanlış anladınız deseydim anlamazdı yine yanlış anlardı.insanlardaki ön yargıyı kırmak o kadar zor ki...
artık hoca herkese soru soruyor,bilmeyince kızmıyor,espriler yapıyor,grup arkadaşlarım banaçok şey borçlu olsalar da arada yaptıkları senin gözyaşı bezlerin hipertrofik(büyümüş)esprileriyle beni kızdırıyorlar:(
bi ağladım devrim oldu uleyn ne insanım yahı;)hocayla 1 haftalık devrim haftamız kaldı.sona başka bölümlere...

26 yorum:

Adsız dedi ki...

Çiçekler papatyalar iç açıcı bir blogun olmuş ne güzel güle güle kullanasın :D

Hımmm bak işte olayı çözdün :)) demekki acıcık sulugöz olmak istek kapılarını birazda olsa aralıyor. :) şş hocalar zate uysuss olmasalar nası öğretecekler bize bildiklerini :P

DRNEFES dedi ki...

saol obencim.dediklerine aynen katılıyorum;)

Erkin dedi ki...

Blogunun üzerindeki çeçekler ne güzel!! :)) Adeta bahar gelmiş gibi ama bizim burda hala yağmur var. :( Esasında alt üst omuş bir hava var desem daha iyi çünkü yarım gün sıcak oluyor yarım gün yağmur yağıyor!

İyi dersler...

DRNEFES dedi ki...

saol erkin öğretmenim;aslında anlattığım şeyle ilgili bir yorum yapsaydın çok mutlu olurdum çünkü bir eğitimcinin gözüyle duymak isterdim..evet blogumda çiçekler açtı..olsun arada kötü havalar olsun ki ii havaların kıymetini anlayalım değil mi?

Bri; dedi ki...

İnsanların bişeyleri anlayabilmesi için illaki karşı tarafı kırmaları mı gerekiyo????

Güzelim bence hafiften bi kompleks mevcut sevgili hocanızda hani sanki kendini dinlenmiyomuş gibi hissediyo olabilir...Tabii amamiyle kendi görüşüm ama şimdi anlamıştır bi şeyleri öğretmek için nasıl davranılması gerektiğini...

Ahhhh ahhhhh bu gözyaşları olmasa bizim halimiz ne olur du yahuuu:):)

Adsız dedi ki...

yani ağzım açık kaldı negzel olmuş bu blog dedim.. çok beğendim tü tü maşallah :D

didaktik palyaço dedi ki...

ya ama bahsettiğin durum tüm tıp öğrn genel sorunudur, hocanın takması.. ne bılıyım tipinin tutmaması ve hocanın kayıtsız şart sız üstünlüğü sana karşı, bu onu istediğini yapmaya yonlendırıyor ama senın gıbı arada hüzünle ağlayan kızlar sayesınde fark ediyor oğrencılerın de ınsan olduğunu..
mesela bizim okulda pediatrik kardıoycular tam gestapodur ama pediatrik cerrahlar tam tersı dır.. komitelerde zor sormuyoarmı eve tsoruyolar ama sonuçta diğer okullardan diğer öğrencilerden bi farkımız olması için, sizinkide bu şekilde diğerlerinden farkınız olması için zorluyorlardır..

Gamzeli dedi ki...

Sayfan süper olmuş ayy...Çok beğendim ben...

zeyno dedi ki...

Ne hocaymış o yahu gulyabani gibi...Çok kızdım ben ona.....

cesur kedi dedi ki...

canim oncelikle yeni sayfa duzenin hayirli olsun..
sonra da gecmis olsun..
sabret sabret nereye kadar pis hoca :))

CaDı dedi ki...

Saygısızlık suçlaması gerçekten ağır, ama dediğin gibi ağlamadan anlatsan anlamazdı yine de:)) Biz kızlar malesef böyleyiz, kırk kere derim kendime ağlama ağlama diye gene tutamam muslukları:))) Demek "gözyaşı bezleri hipertrofik'i" diye bişey var, kesin bende aynı sorunda muzdaribim:))

Gamzeli dedi ki...

allah yardımcın olsun canım...
ne güzel sonunda tatil var, bu çok iyi işte :)

Serra dedi ki...

ben de cok agLak bi tipim. Bole olmak hic ho$uma gitmio, kendimi savunamiomu$um gibi hiSsediorum. Hocanin davrani$i rahatsiz ediCi. HaksizLiga geLemioSun sen de, beLLi. Hatasini artik annami$tir in$. :)

~Serra

Unknown dedi ki...

Ben senin ismini püstükte görünce dedim aaaa olgun biride blog yazarmış bir bakayım dedim birde ne göreyim ki tıp öğrencisi çıktın şaşırdım doğrusu seni 45 yaşında yada ne bileyim 50 falan sandım ama çok hoş yazan bit doktormuşsun öğrencilik yıllarımın mesleğini okuyorsun ne güzel ayrıca da derslerini anlatman da çok hoşuma gitti meraklarımı giderirsin seni takib edeceğim haberin ola ......Neşeli dersler diliyorum by...

Unknown dedi ki...

ÖĞRENCİLİK YILLARIMDAKİ HAYALİMİ OKUYORSUN DEMEK İSTEMİŞTİM..

g. dedi ki...

:))

Bri; dedi ki...

pişşştttttt doktor hanımmmmm nerelerdesinz????????Yeni devrim yapma niyetinde değilsinizdir umarımmm:):):)

DRNEFES dedi ki...

eyvah eyvaaah yorumlar dolmuş taşmış Allah'ımıza bin şükür;))

bridget;evet evet hakikaten biraz değil oldukça fazla komplexli biri acısını da benim gibi masumlardan cıkarıyor.ağlamayan bebeğe emzik vermezler diye boşuna dememişler..ama ağlamak da oyle ağlamak değil hakkını da savunacaksın attığın hıçkırıkların yanında mesela ben de oyle yaptım...

eysean;al senin olsun canım cok begendiysen senden kıymetli mi?

DRNEFES dedi ki...

emre;doğru diyosun da bu takma olayı daha once pek başıma gelmeyen bir durum..o yuzden afalladım..

gamzeli;evet ya bu son tatilim seneye tatil yok malesef ya da cok az tam bilmiom izmire gelmek için gün sayıyom walla..sayfamı begenmene sevindim..

zeyno;dimi canım ya kızın ona siz..ama adam bi düzeldi ki sorma..millet benim sayemde derste laylaylom oldu

DRNEFES dedi ki...

elif;teşekkür ederim canım..neyse ki hocayla gecireceğimiz 3 hafta bitti sonunda umarım bundan sonraki yaşamımda pek karsılasmayız.

cadı;nerelerdesin kız sen ya valla eskiden bakıyordum bloguna da ama ne desen haklısın okadar adsl var ama hiç vakit bulamıoyrm nete..biz kızlar hassas varlıklarız bi de hassa konular oldu mu elimizde değil zaten bayan olmamızın bir isbatı bu akan musluklar da..erkekler ağlamaz;)

DRNEFES dedi ki...

serra;canım ne uzun zaman oldu ya ozledim seni walla..arada ugruyorum bloguna biraz okuyup jet hızıyla netten cıkıyorum..bana da kendimi savunamıyomuşum gibi çok güçsüzmüşüm gibi hissetttiriodu aglamak ama degil işte sen de oyle yap bak..hıçkıra hıçkıra anlattım tek tek hocaya bana neler yaotıgını ama benim aslında nasıl düşündüğümü..evet anlamışsın ne güzel beni ne hak yerim ne de hakkımı yedirtirim heee hee hocanın adı da hakkı bu arada çok komik yaa

DRNEFES dedi ki...

elçin;çok sevindim tanıştığımızaa iyi kii geldin..evet bu yorumuna sasırmadım daha once de tanıştığım diğer arkadaslar da aynı senin gibi düşünmüşler..2.yorumunu okumadan once senin de doktor oldugunu sandım..iyi ki diğer mesajı da eklemişisn...benim de hayalimdi doktor olmak..hernekadar arada boyle kotu durumlarla karsılassam da kendim istediğim için bu meseleği pişman olmaya utanıyorum..
ben cok gevezeyimdir herseyi anlatırım...hiç çekinmem.
kendine iyi bakk

DRNEFES dedi ki...

bridget;güldürdün beni ilahi kıss..yok ya ne devrimi tamam ben yenilikçilere açık ülkemin vatanımın için herseyi yapmaya hazır biriyim..ama zamanım olsa herseye varım ama derslerden vatan millet mevzularını tvden takip edebiliyroumm..

Erkin dedi ki...

Hatanın neresinden dönülürse kardır. Bazen biz öğretmenlerde hata yapabiliriz. Önemli olan öğrencilerimizin gerçekten birşeyler öğrenmesi. Öğrenmek içinde az metmesi, yarışmsı, ve kendisini aşması ne güzel oluyor.

Tıp bölümü İngilizce dilinden daha zordur. Allah kolaylıklar versin. Doktor bazı yetişkin öğrencilerim var bazen anlatıyorlar. Of of ne zor, uykusuz geceler... Allah sabır versin. Ama bende o öğretmen yerinde olsam daha ılımlı olur herkese aynı oaranda davranıp zorlardım. Sonuçta işiniz sağlık, insan sağlığı çok önemli, hata KALDIRMAZ!

Bu arada Doktor hanım şu web işi ne oldu? Yeni bir web sayfası düşünüyordunuz? :) Umuyorum herşey eğitim hayatında bundan daha rahat geçer...

Biliyorsun uzun yazmayı ve okumayı çok sevsemde bu son altı yedi aydır çok yoruluyorum, yedi günün yedisi çalışıyorum malum evlilik yaklaştı. Onun için bu güzel blogunun yeni renk tonları hakkında yorum yapmayı tercih ettim. Resime ilgim ağır bastı desem yalan olmaz.:))

DRNEFES dedi ki...

çok açıksözlüsün öğretmenim..
site işi şimdilik askıda çünkü şu an bile bu siteye az zaman ayırabiliyorum..sana kolay gelsin evlenmek zor iş bir de kendin yuvanı kuracaksan,haklısın...
Allah yardımcın olsun..ne biçim konuştum yaa.sanki 40 kere evlenmiş gibi;)

Erkin dedi ki...

Olsun boşver site olur olmaz ama sen bizim herzaman cici doktorumussun:)

Bol başarılı dersler diliyorum. Bizim eğitim fakültesi hemen biter ama tıp fakültesi hemen bitmez!:)