Pazar, Aralık 24, 2006


Sanırım perşembe günüydü.Bebeğim diye bir dizi izledim.sanırım ders çalışmak zorunda olmadığım günler en azından tekrarını izlemeye çalışıcam.En azından konusu güncel ve de bir tanıdığım yasal olmayan yollarla böyle bir olayı gerçekleştirdi.Bu olay toplumumuzda aşılması gereken bir sorun.Size özetini buldum.Tekrarını izleseniz daha iyi olur gene de;)

“Çok basit bi şey istedim ben… çok basit… her gün binlerce kez olur… bir bebek doğar… hayatın mucizesi… ama ben yapamıyorum…”Leyla… hayat ondan hiçbir şeyi esirgemedi, güzel geçen bir çocukluğu oldu, ilk aşkıyla evlendi, onu hala çok seven Yavuz’la. Bütün sırlarını bilen, en zor anlarında bile onu yalnız bırakmayan bir dostu var: Emel. Leyla, en sevdiği işi yapıyor, anaokul öğretmeni, her gün etrafında onu çok seven ve çok sevdiği çocukları var. Ama hayatında bir tek şey eksik. Aşkının meyvesi… Leyla’nın çocuğu. Emel… hayat ona Leyla’ya davrandığı kadar iyi davranmadı. Daha küçük bir çocukken ailesini bir trafik kazasında kaybetti. Çok büyük bir aşka bağlı olduğu kocası Ali onu aldattı. Susmak yerine hayatını yerle bir etmek pahasına onu, işini ve evini terk etti. Güvendiği bir tek insan vardı. Ailesini kaybettikten kısa bir süre sonra bulduğu, dostu, kardeşi, sırdaşı, annesi, ablası Leyla. Leyla ve Yavuz tekrar tekrar denemelerine rağmen bir çocuk sahibi olamadılar. Leyla’nın vücudu izin vermedi her gün tekrarlanan hayatın mucizesinin gerçekleşmesine. Leyla’nın son hamileliği de düşükle sonuçlanınca sarsıcı gerçekle yüzyüze kaldılar. Leyla’nın çocuk doğurması mümkün değil artık. Hayattaki en büyük hayali gerçekleşmeyecek artık. Kollarına aldığı minik canlıya “Bebeğim” diyemeyecek. Ölmeyi bile aklından geçiriyor Leyla. Aklından geçirmekle kalmıyor… Ölüme yürüyor da… Ama bir adım kala Emel durduruyor onu.Emel olmasa… Emel o sihirli cümleyi söylemese belki de o adımı atacak. “İzin ver yardım edeyim…Bebeğini ben taşıyayım…”Leyla o son adımı atmıyor. Hala bir umut var. Leyla ve Yavuz’un bebeği, Emel’in karnında büyüyecek. Leyla en sonunda onu kollarına alıp “Bebeğim” diyebilecek


11 yorum:

ashkar dedi ki...

evlatlık alsalarmış daha kolay olurmuş gibime geldi.gerçi o zamanda dizi ikinci bölümünde biterdi.günde yüzlerce çocuk çocuk esirgeme kurumlarına bırakılmıyor mu???

DRNEFES dedi ki...

ashkar sen de doğru söylüyorsun ama herkes daha kolayına kaçtığı için o kadar çok terkedilmiş,sokaklara itilmiş çocuk var ki..
bunu kendi çocuğuna sahip olmak isteyen bunun da hukuki olmasa da mantıklı yolları olan insanların ödemesi gerekmiyor öyle değil mi?

halil dedi ki...

zor durum; çıkılması zor bu işin içinden...her ne kadar bebeğin kaynağı sen olsan da; ona can veren başkası ve dünyaya gelmesinde ki en önemli dönem olan 9 ay başkasının vücudunda; onun kanıyla besleniyor..bilemiyorum...dedim ya içinden çıkılması zor durum.

DRNEFES dedi ki...

halil;evet çok doğru diyorsun ama.sonuç olarak farklı canla farklı kanla besleniyor da olsan o senin çekirdeğin,farklı toprakta yetişio sadece...dimi?

U.T dedi ki...

mücahit karakterini seviyorum eğlendirici geliyor ama vakit bulamıyorum tv izlemek için.

Zehra dedi ki...

bu diziyi izledim bende..çok ama çook güzel bir dizi..Allah bebek sahibi olmayan herkese nasip etsin..bilirim olmasını isteyipte olmayanların çektiği üzüntüyü..en sevdiğim insanlardan ikisi bu durumda..o yüzden herkes ama herkes isteyen herkesin olsun..iyi geceler canım benim:))

Erkin dedi ki...

Oh ne iyi derslerden vakit buluyorsan!. Birde ben bulsam, eve bazen onda geliyorum pestilim çıkmış ne diziye, nede Tv ye bakacak halim kalmış oluyor. Hemen bir banyo daha sonrada bol ruyalı bir uyku. Tabi bazen hiç ruya bile görmeden kalkıyorum:) Son zamanlarda çalışma arkadaşlarım bile senin gibi ilginç dizileri bana seyrediyormusun? diye sormaya başladılar. Bende diyourm ki "Nerdeeeee?" :))

Gelelim senin diziye konusu değişik. Ama gerçeğini evlendiğimde eşimle hiç yaşamak istemem. Allah herkese kendi çocuğunu nasip eylesin.

Serra dedi ki...

kotu bi durum ya.. Allah isteyene nasip etSin evLat. Tamam beLki o ki$i evLat sahibi oLamio ama bu yontemLe en azindan bebegim diebiLcei biri oLuo.. peki o 9 ay karninda ta$iyan ki$iye ne oLuo? tam oLarak kendi bebegi oLmasa da kim biLir ne kadar zordur kendi parcaSindan kopmak. Sanki hic oyuncak bebegi oLmami$ ufak bi cocugun oyuncagina sahip oLdugu anda eLinden aLinmaSi gibi bi$i bu.
Senden duydum bu diziyi, cok yeni gaLiba. Muco`yu seferdim ben. Sonucta dizi ama oLsun, derin mevzuLar bunnar..

~Serra

Gamzeli dedi ki...

AYY BENDE İZLEYECEKTİM AMA MALESEF UNUTTUM...MÜCODA VAR NE GÜZEL

---OPTiO--- dedi ki...

ben reklamlarini izlemistim..güzele benziyo...ama acikli yaa...allah isteyen herkese bebek versin insallah..ve kimseden böyle almasin bebegini :(

DRNEFES dedi ki...

gamzeli merak etme tekrarları vardır muhakkak..
diğer yorumlarınıza katılıyorum arkadaslar müco sanırım kötü bir karakterdi bu daha bi romantik karakter..öyle mi?