Pazartesi, Aralık 25, 2006

Bu hastaya iğne yapmak istiyorum!!!

Bu sabah her pazartesi olduğu gibi asistan abilerimiz hasta dağıttı bize.Biz de bu hastaların gidip şikayetlerini dinleyip,muayene edip,hafta içi hocalarımızla pratiklerimizde hocamıza sunuyor ve cuma günkü toplantımızda hazırladığımız dosya ve hasta üzerinden hocanın sordugu sorularla sozlu notu alıyoruz.
Ve bugün hiç daha önce başıma gelmemiş bir durumla karşılaştım.Hastam 70 yaşında bir erkekti.Yanında da bana "bacım"diye hitap eden bir bey vardı.Hastaya şikayetiniz ne diyorum.Umursamaz bir tavırla damar tıkanıklığı diyor.Ben olabildiğince yumuşak ve nazik bir ses tonuyla rahatsızlığınız nedir,doktora niye geldiniz diyerek açıklamaya çalışıyorum.Aynı şekilde beraber muayene yaptığım sınıf arkadasım da açıklıyor ve hasta kızarak damar tıkanıklığı diye bağırıyor.Başka sorular soruyoruz.Yanındaki refakatçisi elinden geldiğince anlatmaya çalışıyor.Bizim hasta da yüzümüze bile bakmıyor.Ben de durumdan sıkılan hastayı rahatlatmak için bakın biz şimdi sizi muayene ediyoruz,yarın hocayla gelip sizi ona anlatıcam diyorum.Sonra hastaya birkaç soru daha soruyoruz ve durum değişmemecesine devam ediyor.En sonunda hasta yine bağırıyor ve soruyorsun da ne anlıyorsun sanki,benim topuğum ağrıyor diyor ve ben gene gözlerim sinirden yaş dolu bir şekilde bakın ben öğrenciyim araştırıyoruz hocamıza anlatıcaz vs.diyorum.Hasta hiç oralı olmuyor ve madem doktorsun geçir şu topuğumdaki ağrıyı diye bağırıyor.Ben de geçmiş olsun diyip odadan ayrılıyorum.Asistan abimize koşuyor ve hastamızı değiştiriyoruz.
Ben mi çok duygusalım?Başka birisi mesela siz olsaydınız nasıl başederdiniz bu durumla?Olayı anlatmaya çalıştım ama karşımda bağıran anlamayan bir adam var.Büyük bir iğneyi haketmiyor mu bu hasta şimdi?



16 yorum:

ashkar dedi ki...

bence yaş sınırından dolayı hak etmemiş. hocan gelse o bile bişey yapacak gibi durmuyor dayıya. malum yaş 70 daha ne olsun..

halil dedi ki...

...hemen oracıkta bir ilaç yazıp verecektin...iç bunu iyi gelir diyecektin...bizim halk bundan anlıyor...baksana adam kendi teşhisini bile koymuş; damar tıkanıklığı:)) doktor ilaç yazmıyorsa kötü doktordur halk arasında;)
takma kafaya fazla bence...sen iğneyi ihtiyacı olana yaparsın;)

DRNEFES dedi ki...

walla arkadaslar bizim dayı eski ünye belediye başkanlarındanmış..havası ondanmış..bugün taurcu oldu..servisteki herkes bayram yapıodu..çok çektirmiş ordakilere...

Adsız dedi ki...

ne oldu küsmüyüz :( Eskiden uğrardın ara sıra

Adsız dedi ki...

Zor, valla çok zor.. İnsanlarla uğraşmak zaten zor, bi saglık sorunu varsa daha da cekilmez olabiliyorlar. Normal insan bile çekilmiyor bazen.. Bugün işten eve gelirken tüm dünyadan nefret ediyordum, Amerika arabistanı bombalasın falan istiyordum..

Sera dedi ki...

doktorluk zaten zor. bi de böyle insanlarla karşılaşınca dayanma sınırının zorlandığını hissediyorsundur.

Bani dedi ki...

Takma canim yaaa, beni de savcilar azarliyor :))) Hadi seninki cahil ve yasli, yani daha katlanabilir bi durum. Benimkiler okumus ve cidden saygin insanlar, bisi de diyemiyosun, igne de yapamazsin :) Kaliyosun ole :))) En fazla odaya terkediyosun. O yuzden bence senin durumun baya bi hafif benimkinin yaninda :) Hic bozma moralini :)

Serra dedi ki...

canim yaa.. agLamakLi oLmani anniabiLiorum kesinLikLe. Sabir cok onemLi bi$i ama hepimiz inSaniz ya, ben oLsam heraLde sinirden bi guseL oturup agLardim. (maLesef boLe durumLarda cok cabuk ziriL ziriL bi tutum icine giriorum da..)
Taburcu oLmasina cok sevinmi$sin anna$iLan. AsLinda $a$mamaLi :)

~Serra

Gamzeli dedi ki...

gerçekten böyle insanlarla uğraşması çok zor...Ben olsam bende aynısını yapardım, sabır sabır nereye kadar...

---OPTiO--- dedi ki...

yazik yaa...aslinda amcada acidan ve ya ne bilim..70 yasindaya ondan sanirsam gel gitmis biraz..aslinda gel git diyemicem..hep gitmis :D ..yaaa olur böyle seyler....bi de bisiy diyimmii...acaba diyorum o hasta dedemmiydi....komedi gibi...dedemde öyledirdee..e bi de malum samsunda..kendi cocuklarina bile cevap vermez , gülmez ..ben haric :D ..kesin dedemdi kesinnn.....hahhaa...ayy koptum ben burdaa...canim benimm...dedem gibi birisi iste..ne yaparsan yap bos..yani kimi insanlar böyle oluyo....bosvericeksin....hem hastayi degistirmeseydiniz bile..eminim hocan da bi gün sonra gittiginizde anlardi halinizi..hatta arti puan bile verebilirdi...böylesine bi dedeyle ugrasmissin , o kadarini bile ögrenmissin diye....cok öptümm...

DRNEFES dedi ki...

xprodoksit;küs deiliz..sen küssün de yazmıosun dio muyum sana?

corto;nie bombalıomuş?arabistanın suçu ne şimdi efem annamadım?

sera;aynen oyle canım:(

bani;gercekten biraz daha sevindim halime senin işin de çok zormuş...

serra;yaşasııın tek ağlayan ben değilmişim...

gamzeli;bi yandaş daha çıktı:)

optio;tamam tatlı bazı dedeler gülmez ağlamaz tepki vermez ama bağırmaz da bu bağırdı bana ühüüü
:((

---OPTiO--- dedi ki...

kesin o benim dedem..kesin :D

DRNEFES dedi ki...

yok yok öyle dede düşman başına;)

Tuğba dedi ki...

Hem yaşlı, hemde huysuz hiçde çekilmez ya.Allah sabır versin sana gerçekten, birde işinde kolaylık versin .Bendece o iğnenin en büyüğünü haketmiş :::::)keşke vursaydın.

DRNEFES dedi ki...

yok tuğba'cım ya adam 5 metreden fazla yaklaştırmayacak nerdeyse..boşverr...Allah'ından bulmuş zaten...

Adsız dedi ki...

bnce uyku ilacı verseydin uyurdu snde rahat ederdin