Salı, Ağustos 22, 2006

parfüm hastası biriyim:((

sanırım bu benim zaafım....hani herkes ya bitince ya da seçenek olsun diye 2-3 tane parfüm alır ama ben yeni bir koku olduğu sürece beğendiğim herşeyi alıyorum malesef ...
Allah'tan doldurma parfüm diye birşey var en azından onun sayesinde bütçem biraz rahatladı..beğendiğim kokuların benzerlerini ordan gayet uygun fiyatlara alabiliyorum..gerçi dolurma parfümler de artık çok tercih edildiğinden fiyatları yükselişte bu aralar....ama doldurma parfümlerin de markası olmalı...İzmir'deyken ixir ve sansiro kullanıyordum...ama Samsun'da d&p ve sansiro var...
zamanında yurtdışında oturan akrabalarım'dan christian dior'un hypnothic poison die bi parfümü gelmişti ve bitince de doldurmasını aradım ve sansiro'da buldum ancak...ve size kesinlikle soyleyebilirim,sahtesi daha kalıcı,daha yoğun...
bir de bu aralar sevgili arkadasım peace de burçlarla ilgileniyor...ben de merak ettim..bakalım burçlara göre parfüm seçenekleri nelermiş diye...ben de bir koç olarak tarçın,baharat kokularına hasta olurum...bana uydu bu yazı,bi de siz bakın... bunlar da benim zaaflarım:)

BURÇLARA GÖRE PARFÜM SEÇİMİ


SU GRUBU (Yengeç,Balık,Akrep)

Sofistike ve zarif su kadınının müthiş bir estetik gözü vardır. Çalışma masasındaki kalemlikten evindeki saksıya, saçına taktığı taraktan kullandığı parfüme kadar, yaşamındaki tüm ayrıntılar onun ince zevkini yansıtır. Giyim onun için gerçek bir tutkudur ve modayı takip etmek bir yana, çizgisini kendi yaratır. Daima bakımlı olan Su kadını, şehrin en iyi güzellik merkezlerinin sürekli müşterisidir. Daima bakımlı görünmeyi tercih eden Su kadını, kendini en kötü hissettiği zamanlarda bile rujunu tazelemeyi ihmal etmez. O, elegan mekanlarda, elegan dostlarıyla uzun saatler süren sohbetlere katılmaktan hoşlanır. Tam bir kalite aşığı olan Su kadını, kalabalık bir ortamda zarafeti ve kokusuyla dikket çeker. Kendisindeki zarafeti tamamlayan fresh ve sabunumsu kokular, onun dünyasındaki şıklığın tamamlayıcısıdır.

Burberry: Touch
Calvin Klein:Truth
Lacoste for Women
Rochas: Lumiere
Estee Lauder: Intution
Versace's
Armani: Mania
Kenzo: Flower
Ice Berg Fluid

Klasikler:
Estee Lauder Beatiful
Christian Dior Poison


HAVA GRUBU(Kova,İkizler,Terazi)

Modern, çağdaş, meraklı ve inatçı... Sıkı bir aıraştırmacı olan Hava kadını, sınırsız bir keşif duygusuyla doludur. Kendinden emin, enerjik ve girgin yapısıyla aradığı cevapları bulmadan peşini bırakmaz. Kariyeri, Hava kadınının yaşam tarzı ve vitrinidir. İşte bu yüzden, tene değer değmez patlama hissi yaratan, enerjisine ve hayal gücüne ayak uydurabilecek kokuları tercih eder. O, kullandığı kokunun yaşam tarzını ve güçlü kişiliğini yansitmasını ister. Az ve öz olanı seven Hava kadını, geçmişi çok düşünür ancak ona bağlı değildir. Açık ve dobra yapısıyla, en abartılı detayları dahi müthiş bir yalınlıkla sunabilir. Seçici Hava kadını, notaları yalın ve perde perde yayılan kokuları seçmelidir.

Bulgari: Blu
Lanvin: Oxygene
Givenchy: Obligue Rewind
Anna Sui: Sui Dreams
Jaipur Saphir
Ghost

Klasikler:
Christian Dior Dune
Cacharel: Lulu
Lancome: Poeme


ATEŞ GRUBU (Koç,Aslan,Yay)

Tutkulu ve seksi Ateş kadını, dikkat çekmeyi, maksimalist detayları ve komplimanları sever. Girdiği her ortamda bir anda tüm bakışları yakıcı etkisi altına almayı başarır. Cinsel çekiciliği ve cazibesi Ateş kadınına tanınan en büyük ayrıcalıktır. Flört etmeyi seven ateş kadını için, yer ve zaman önemli değildir. Ofiste, tatilde, yemekte hatta uçan balonun içinde... Genzi yakan baharat kokuları onun dişiliğim yansıtır. O, cana yakın, feminen ve bonkördür. Parfümü de onun gibi kendine yavaş yavaş çeken, sonunda bir tutkuya dönüşen notalara sahip olmalıdır. Ateş kadını, sürekli arzulanır ve kendisi de bunun farkındadır. Tenine yayılan parfüm de tıpkı onun gibi gösterişli ve frapandır.

Lancome: Miracle
Samba Red
Cartier
Issey Miyake: Feu d'lssey Light
Escada: Sentiment
Le Baiser

Klasikler:
Lancome: Tresor
Guerlain Samsara
Chanel No:5
Ralph Lauren Safari

TOPRAK GRUBU:(Boğa,Başak ,Oğlak )

Toprak grubu kadınlar kontrollü , dakik ,iradeli kadınlardır.
Son derece sabırlı ve dengeli olan toprak kadını için hayat her zaman bir düzey içinde geçmelidir.
Hırslı ve kararlı toprak ezotik keskin hatlı parfümleri kullanır.


ONE-CK

EXTRA VEGANCE-GİVENCHY

CITY GLAM-ARMANİ

CHIP AND CHIC-MOSCHİNO

YOSHİ YAMAMATO-YOSHİ

16 yorum:

g. dedi ki...

valla sanırım bu burç ve parfüm ilişkisi doğru ben lacoste kullandım ve mükemmel bi koku...bu ara ben sahte parfüm kullanma taraftarı değilim kokusu kalıcı olmuyor ne yazık ki bu konuda sana katılamıyorum..ayrıca lacoste in touch of pink i mükemmel..dene derim...

DRNEFES dedi ki...

hoşgeldin gamze yaa...beni gerçekten pamuk olarak bağrına basan(akraba torpilli esat ve s.can dışında) sendin...gelmene çok sevindim:)
parfümü denicem muhakkak...ama sunu soriim sana d&p ve sansiro markalarını kullandın mı?ben çok memnunum da canım:)))

gazel vakti dedi ki...

yA AMA NİYE HATIRLATTIN BUNU BANA ZATEN PARFÜMLERİM BİTMİŞTİ ŞİMDİ EN KISA ZAMANDA BURCUMA UYGUN TABİKİ DOLDURTMA PARFÜL ALICAM.vALLA BLOĞUNU OKURKEN PARFÜMLERİN KOKUSU GELDİ SANKİ.

DRNEFES dedi ki...

gazel vakti...hoşgeldin:))buram buram parfüm kokuttum her tarafı dimi?
ama her doldurma parfüm markasını da alma...görüşürüzzz...

crépuscule dedi ki...

bu burc koku uyumunu okumam iyi oldu :) tesekkurler :)

kedi dedi ki...

Ama ben bir oğlak olarak hep diğer burçların kokularına sarkmışımmm ;P

Aynı senin gibi biri bitmeden birini alırım bu kokuların.Ve koku arsızı,her güsel kokuyu deneme taraftarı olan benn, yıllarca tek bir kokudan vazgeçmeyenleri hem anlamamm hem taktir ederim.

Ayrıca efet ucuz falan ama yine de açık parfüm alma,en hesaplısı yine de avon-ixo-caldion vs.al.Ama iyi parfüm için paran olduğunda gözünün yaşına bakma.Avonlarını gördüm,bir de Soft Musk dene,memnun kalırsın:)))

(haa bak maybelin fondeten alcam,yılların vichhy kullanıcısı olarak,bi memnun kalmaimm,aman menapozluymuşş aman aplaymışş falan dimem yakarım çıranı ona göreee ;P )

DRNEFES dedi ki...

crepuscule;bişe deil tatlım:)
biyonik kedi;korkuttun beni şimdi bak...ya beğenmezsen...valla ben hem uygun hem kalite taraftarıyımdır..vichy'ye hiç uzanmam bile geçen yıl şampuanını almıştım bir şampuanın nerdeyse 5 katı kadar para bayılmıştım ama bir farkını göremedim..fondotenini denedim ama fiyatına göre olağanüstü değildi.
avona üyeydim eskiden sonnna bıraktım baktım satmak yerine sürekli ben alıyorum..soft musk'u biliyorum hattta rexona reward'ın kırmızı kapaklı olanının aynısı...
ya bu mesajlarımız hep reklam koktu ama bu birbirimize vereceğimiz nacizhane tavsiyeler sadece..yanlış anlaşılmayalımm..sen gene de bi dene bak benim verdiğim doldurma parfüm markalarını...
zaten her markanın taklidi yok..mecburen alıyorum..ama çeşit çeşşit alınca da param bitio:((

CRESCENT dedi ki...

Lancome Tresor'u beğenmemin ve Chanel No:5'i merak etmemin bir sebebi varmış demek ki...:)

Adsız dedi ki...

bir ara burclara gore parfum markasi vardi ama ismini cikaramadim, bundan 10 sene filan once, neyse gittik kizlarla heveslendik alicaz burcumuza gore, ben basak burcuyum, kiz cikardi benim burcun parfumunu ama igrencccc kokuyor :) bozum olup ikizler burcunun parfumunu alip cikmistim :) bilmem hala varmidir o marka?

DRNEFES dedi ki...

crescent;aynen bana da uyduğu için bakalım herkese uyacak mı diye düşündüüüm bi yazı işte bu:)
banu;tabi herkese uyması şart diil yazının enteresan geldii için yer verdim..belki yükselen burcun ikizlerdir:)))

Kayhanoviç dedi ki...

:) sen bendeki parfümleri görsenn

ben ilk önce cio ile başladım
senlerce kullandım baktım herkeste var benim parfümüm olmaktan cıktı
sonra
armani black code kullandım oda çok güzeldi ama hala arayıstaydım
sonra
roma kulandım cık oda olmadı
sonra
burbery kullandım bak o cok iyidi
sonra
ismini unuttum cok tatlıydı oda esmerlere giderdi acıkcası
şimdide
bvgari kulanıyorum oldukca memnunum
hatta beyaz şişesi ile mavi şisesi 2 si bir arada

anlıcağın misler gibi kokarım

kokuya önem verenlerdenim
oldukca hemdee :)

bu arada ben ilk defa mı görüyorum burayı

neyse daha sık uğramaya calısırım bundan sonra

ii gecelerrrr

one ben bir sey dedi ki...

Evettt,şimdi bakalım tam bana uymuş terazi açıklamaları,
parfümlerin bana uyanlarının hiçbirini kullanmamışım deneyeceğimm bakalım demekki bir terazi olarak yine iki kefe arasında sallanmışım bu konuda
cezerye sorusuna hemen cevap ben şu an mersinde yaşıyorum ehi ehi:)))
araştırmacı gazetecilik kişiliğide uydu;(aslında vardırda) sinop hakkında araştırma yaptım birazcıkta sayfa consepti yüzünden el sanatlarına yöneldim buyrun:)
memleketli demem bursa ve izmir yakın olduklarından dolayı olmadımı sevgili pamuk:)
sevgilerimle

DRNEFES dedi ki...

kayhann,daha önce gelmiştin bloguma..unutmuşsun demek ki:((
one ben bir sey;mersin'e geçen yaz geldim...cezerye'yi de ilk orda tatmıştım..mersin bence çok güzel bir şehir...izmir'e benziyor..tam olarak nereli olduunu merak ettim için sana soru sormuştumm..yoksa bursa izmir çooook yakın:))
bursa'ya hiç gidemedim ama çok merak ediyorum,ne de olsa türkiyenin 4.büyük şehri dimi?

DRNEFES dedi ki...

çok sağol peace'ciiim...sen de çok zevklisinnn..ne de olsa çok uyumluyuz dimi:))

g. dedi ki...

müge marmara hukuku kazandım ben:)istanbula gidicem artık..samsunu sana emanet ediyorum iyi bak olur mu:))

DRNEFES dedi ki...

yaa..tebrik ederim canım ya hayırlısı olur...ben de seni s.can'a s.can'ı sana emanet ediom o da istanbul yolcusuymuş..kendinize çok iyi bakın..kurtlar sofrası bi yer orası ya,her türlü insan mevcut...merak etme samsun emin ellerde:)